© 2010 Ev IMG_3454

Böngratäng

Den här böngratängen är inte så vacker men ack så god. Mjuk vitlöksmak med perfekta bönor och smältande ost, det kan inte bli bättre. Här är min variant av receptet som ursprungligen kommer från ZETA.

I ugnsformen:

2 vitlöksklyftor, tunt skivade

1 msk olja

1 kvist rosmarin (kan hoppas över)

1 burk krossade tomater

1 burk bönor, sköljda

1 mozzarella

1 näve riven ost

Ugn: 200 grader

Fräs vitlöken i olja utan att den tar färg. Lägg rosmarin och tomater och koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Blanda i bönorna och lägg i en gratängform. Strössla över osten. Låt stå i ugnen till osten fått färg, ca 15 minuter. Servera med en sallad och gott bröd.

blog comments powered by Disqus