© 2009 Ev

Potatissoppa med härlig topping

Potatissoppa är en underskattad rätt som man kan variera i oändlighet. En superb bassoppa som kan få smak av rosmarin, knaperstekt bacon eller som här citronolja, persiljedroppar och dillfrön.

För 4 personer enkel soppa:

5-6 potatisar, klyftor

2 dl vatten

6 dl mjölk

1 grönsaksbuljontärning

4 msk creme fraiche

salt och peppar

Så här kokar man soppa:

Koka potatisen mjuka i vattnet, mjölken och buljongen. Mixa soppan och smaksätt med creme fraiche och salt och peppar.

Att toppa med:

  • Persiljedroppar – mixa persilja med lite olja eller vatten
  • Smaksatta oljor – citronolja och rosmarinolja är mina favoriter
  • Knaperstekt bacon/pancetta/serranoskinka etc
  • Smörfräst svamp
  • Kryddor – dillfrön, kummin, anis m.fl.
blog comments powered by Disqus