© 2015 Ev IMG_0430

Aubergine med soltorkade tomater och chevré

Ska man tillaga aubergine får man inte vara rädd för olja och salt för då blir resultatet underbart! Och vem gillar inte smält ost och spröda brödkuber?

För 4 personer

Ugn 150 grader, 30/40 minuter

1 aubergine, i skivor, mellan 0,5-1 cm tjocka

1/3 burk soltorkade tomater och dess olja

1 nypa salt

1 rulle chevré

1 skiva surdegsbröd

6 blad färsk basilika

3 pimientos de padron, små gröna paprika, hackade

Bottna en ugnsfast form med soltorkade tomater och olja. Vänd aubergineskivor i oljan och lägg på varsin soltorkad tomat. Salta lätt. In i ugnen. Kolla ibland att auberginen håller formen och utvecklas till en härlig oljesvamp. Kolla även av att de soltorkade tomaterna inte får färg. När du är nöjd med resultatet lägg på skivor av chevré och brödkuberna (tänk hamburgerprincipen dvs lager på lager) Låt osten smälta. Ta ut formen, lägg på basilika blad och strössla över den hackade paprikan.

Ps: När du äter, tänk på att alla ingredienser ska befinna sig på gaffeln för bästa smaksensation.

 

blog comments powered by Disqus