© 2015 Ev IMG_0432

Fänkålsgnocchi med salami

Hade 3 fänkålsstånd i kylen som bara låg och skräpade. Det gällde att komma på något bra som slukade fänkål, som faktiskt inte är min favorit. Gnuggade geniknölarna och kom fram till det här.

För 2-4 personer beroende på tillbehör.

Ugn: 150 grader, ca 30 min, tills fänkålen mjuknat

2 stånd fänkål, hackade

1 msk vegetariskt buljongpulver

2 dl vatten

3 kvistar färsk rosmarin

1 paket färska gnocchi

1 msk olja, här använde jag det heta olivoljan med piri-piri och rosmarin, köpt på marknad i Frankrike.

Goda skivor av salami

Ev några ärtor

Skär fänkålen lite slarvigt, det gör inget om den ena biten är större eller mindre än den andra. Lägg i en ugnsfast form med 2 dl vatten, rosmarin och buljongen. Ställ in i ugnen och mjukkoka den. (detta kan göras i en kastrull också.) Koka gnocchin i någon minut och sila av vattnet. Värm oljan och släng ner gnocchin och fänkålen (buljongen avsilad – kan användas till att nödkoka makaroner ifall ungarna tjuter av andnöd när det har blivit för starkt….). Få en vacker gyllene yta på gnocchin och ingen yta på fänkålen. Lägg på tallrik och garnera med lufttorkad salami, i det här fallet en ungersk Djävulskorv.

Ps! Korven tillför rätten mycket men är mest för att locka barnen till att smaka. Tricket är att bjuda barnen på något de gillar riktigt mycket och erbjuda ett tillbehör som är lite suspekt men passar så bra till korven.

blog comments powered by Disqus