© 2015 Ev IMG_0378 (1)

Mumsiga stekta grönsaker

När grönsakerna blir det som är det mest spännande och allt annat känns blasé, då vet man att man har nått en perfekt grönsaksrätt. Det viktigaste på min tallrik är grönsakerna, dels för min hälsa, min aptit och för miljön.

För 2 vuxna som är glada i grönsaker

3/4 ask shittake (svamp)

1 gäng soltorkade tomater, (ca 10 st) + olja att steka i

6 små gröna paprikor (pimientos de padron)

1 vårlök

Kärna ur paprikorna, dela svampen (jag brukar dra flagor av svampen), hacka vårlöken. Använd de soltorkade tomaternas olja till att steka svampen, tills den får yta. Tillsätt paprikorna hela.  Blanda i soltorkade tomater och knappt innan du serverar i med vårlöken och värm så den precis byter färg och konsistens till från helt färsk till ljummen. Klart!blog comments powered by Disqus