© 2015 Ev IMG_9334

Biffmacka med svamp

Rosastekt lammrostbiff på en surdegskiva, stekt svamp, syrad lök blir en mumsig middag.

För 2 personer

300 gram lammrostbiff

2 nävar blandad svamp, här kantareller och portabello

1 salladslök

1 schallottenlök

1 tsk vitvinsvinäger

1 msk olivolja

Blandad sallad

Färsk timjan

Sätt ugnen på 175 grader. Stek rostbiffen och lägg in med en stektermometer i ugnen ca 20-30 minuter. Vill du ha den rödrosa är den klar vid 55-60 grader, mer brunrosa 60-67 grader och well done vid 67-70 grader. Ta ut steken och låt den vila i ca 5 minuter innan du skär upp den i skivor. Hacka löken och blanda med vinäger, olja och salt och peppar. Stek svampen i smör, för extra god smak. Rosta mackan, lägg på sallad och rostbiffen, toppa med svamp och lök och garnera med timjan.

blog comments powered by Disqus