© 2015 Ev IMG_9582

Kyckling i ruccolacrème

En perfekt bjudrätt som är lätt och smidig att göra till många. Kycklingen sköter sig själv och såsen är klar på två röda! Receptet kommer från ICA.

 

  • 10 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 citroner
  • 1 kruka timjan
  • 1/2 dl olivolja
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Kyckling: Lägg kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Riv skalet på citronerna. Klappa in kycklingen med citronskal, hackad timjan och vitlök. Häll över oljan och vänd runt. Tillaga i ugn ca 35 minuter eller tills kycklingen är färdig. Låt kycklingen svalna i oljan.
  4. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper. Skiva den på längden.

 

Ruccolacrème:

  • 100 g ruccola
  • 3 dl lätt crème fraiche/ matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Mixa ruccola och crème fraiche (spara några blad till dekoration). Smaka av med salt och svartpeppar.

Vänd ner kycklingen i crèmen vid serveringen. Lägg upp på fat och dekorera med ruccola.

PS! Spara kycklingskyn ifall du serverar med pasta eller en grynsallad (tex matvete) och blanda ner.

 



blog comments powered by Disqus