© 2015 Ev IMG_9689

Kalvkalops

Kalops är både min mammas och min mormors paradrätt, så jag får kämpa lite för att ta över stafettpinnen. Den här gången kom jag över lite fint kalvhögrev och gjorde en lyxig kalops i tryckkokaren.

Kalops för 4 småätare

700 gram kalvhögrev

0,5 dl vetemjöl

Smör

8-10 kryddpepparkorn

2 lagerblad

8 dl vatten

salt och peppar

Lägg mjölet på tallrik. Salta och peppra mjölet och blanda. Skär köttet i bitar och vänd i mjölblandningen. Stek köttet gyllene i smör, eventuellt i omgångar. Häll på vatten så det täcker köttet. Addera lagerblad och kryddpeppar. Låt koka tills det luktar gott och köttet är mört runt 30-60 minuter i tryckkokare, längre i vanlig gryta. Ju längre det kokar desto mer faller köttet i sönder. Prova dig fram till hur du vill ha det.

Ps! Har du inte tid att vänta laga grytan dagen innan och värm dagen efter. Gott :)

blog comments powered by Disqus