© 2015 Ev IMG_0082

Citronfräst zucchini med moghrabiah

Zucchini eller squash tillhör inte mina favoritgrönsaker utan är något jag håller på att lära mig att gilla och laga till på ett bra sätt. Det gäller att steka zucchinin så den fortfarande har spänst men ändå är genomvarm. Tillsammans med citronen blir det en fin syra på rätten. Inspiration kommer från Linas matkasse.

Lagom till 2-3 personer.

1 zucchini

1 klyfta vitlök, hackad

1 citron, skalet (rivet eller raspat av en ciseleringsjärn)

1/2 citron, juice

Olja att steka i

Flingsalt

Moghrabiah (pärlcouscous) för 2 personer

Klart på 20 minuter utan större ansträngning

Kok moghrabiah i ca 15 minuter. Skär zucchinin i kuber och hacka vitlöken. Fräs vitlök och kuberna i olja. Blanda med avrunnen pärlcouscous. Raspa/riv citronskal och smaka av med citronsaft och salt.


blog comments powered by Disqus