Monthly Archives: April 2013

Solgul tårta

Solgul tårta

Att garnera tårta är bland det roligaste jag vet! Det här är en fräsch tårta som agerade både som påsktårta & som 95 årstårta. 8-10 bitar …

 

Ostkrämfylld portabella

Ostkrämfylld portabella

Portabella är en svamp som man kan göra mycket med. Enkel att fylla med olika ostar, superb att grilla och en genuin svampsmak och konsistens. Idée, …

 

Citronris

Citronris

Ett recept jag fastnat för när jag bläddrat igenom Jamie Olivers kokbok är hans indiska ris. Och en dag var jag tvungen att testa! Stekt …

 

Baconångade musslor med matvete & gremolata

Baconångade musslor med matvete & gremolata

Havsdoftande musslor & baconens sälta gifter sig på ett spännande sätt. Här blandas smakerna tillsammans med gremolatans fräscha syra, morötternas sötma och matvetets rustika smak. Recept, …

 

Primörsallad med grillad sparris & manchego

Primörsallad med grillad sparris & manchego

Vem vill inte sätta tänderna i en så här snygg sallad? Enkel och smakrik dessutom. Recept, bild & idée: Eva Hedgate, Vardagsinspiration Till 2-3 personer 6 färska sparrisar, …

 

Färskpotatis med rödlök & basilika

Färskpotatis med rödlök & basilika

Färskpotatis är en delikatess i sig, men blir alldeles förgyllda av lite lök och basilika. Recept & idée: Eva Hedgate, Vardagsinspiration Till 4 personer 0,5-0,8 kg färskpotatis, sköljda 1/2- …