Monthly Archives: May 2011

Fylld pasta med serranoskinka och kiwisås

Fylld pasta med serranoskinka och kiwisås

Bland det bästa jag vet är att ha frukt i mat. Jag gillar mixen av det söta och det syrliga. Lätt att göra vegetarisk genom …

 

Chokladbollsgrodor

Chokladbollsgrodor

De här sötnosarna är en klar barnfavorit, även vuxna barn gillar dem. Orkar man inte baka grodorna själv kan man köpa dem på Konditori Syrénen …

 

Chokladtårta med blåbärstopp

Chokladtårta med blåbärstopp

Hela nöjet med tårta är att komma på fyllningen och dekorera den. Den här gången blev det mycket choklad och lite fruktsmak i form av …

 

Vitlökssmör på Elias vis

Vitlökssmör på Elias vis

Det är något alldeles speciellt med barn som lagar mat. Det här vitlöksmöret är gjort av barnens kusin (8 år) och passar perfekt på grillat, …

 

Halloumi och moghrabiahsallad

Halloumi och moghrabiahsallad

Matlådor är ofta en tråkig låda med gårdagens rester. Den här gången satsade jag på nyttiga grönsaker tillsammans med halloumi och pärlcouscous. Matlåda för 2 …

 

Skärgårdssill med extra mums

Skärgårdssill med extra mums

En av mina absoluta favoriträtter är Skärgårdssill (Abbas) med färskpotatis. Under det goda täcket av 2 olika sorters rom och av gräslöken, som är plockad …

 

Löksill med piff

Löksill med piff

En av mina kompisar är jätteduktig på att göra egna sillinläggningar och han brukar varje år till midsommar överraska oss med en ny smak. Själv …

 

Jordgubbsalsa på tomatbädd

Jordgubbsalsa på tomatbädd

En härligt röd sallad med en oväntad kombination av tomat och jordgubbar. Jordgubbsalsa är perfekt att göra på jordgubbar som har blivit över och som …