Monthly Archives: February 2011

Godiskaktus

Godiskaktus

En av de mest klämkäcka idéerna i 80-talets kokkonst måste vara Gurkkaktusen med geléhallonblommor. Lika kul som det var att få dem på 80-talet, lika …

 

Vintersallad

Vintersallad

Rödkål är fantastiskt! Vackert, krispigt och nyttigt! Dagens sallad är egentligen ett restplock, men ack så god! 2 vintriga sallader 1 burk stora vita bönor, sköljda 2 nävar …

 

Pumpasallad med solrosfrön

Pumpasallad med solrosfrön

Det här är en underbart god sallad att äta som förrätt, eller ha som tillbehör till en lammstek. För att bryta smaken av den söta …

 

Orangeröd sallad med rökt hälleflundra och äppleriv

Orangeröd sallad med rökt hälleflundra och äppleriv

Den här goda salladen är inspirerad av en restaurang som jag inte minns vilken. Morötter ger ett härligt tuggmotstånd till den smakrika salladen. 2 personer: 1 paket …

 

Ugnsbakad rödlök

Ugnsbakad rödlök

Ett vackert tillbehör är en ugnsbakad lök. Såklart är det enkelt att göra med! 2 personer Ugn: 200 grader ca 20 minuter 1 rödlök, delad på hälften 1 …