Monthly Archives: September 2010

Smördegsbakelse med valnötsost och päronsorbet

Smördegsbakelse med valnötsost och päronsorbet

Det här är en fullkomlig hit! Valnötsosten ger en spännande karaktär till smördegssnibben och päronsorbeten. Vattenkrassen och de rostade fröerna förbinder smakerna! En minst sagt …

 

Fröig sallad

Fröig sallad

En typisk man tager vad man haver sallad. Salladen blir lite mer matig med hjälp av fröerna, fänkålen och bönorna. De hela coctailtomater ger en …

 

Bakad muscatpumpa sällskapande med parmaskinka och comte

Bakad muscatpumpa sällskapande med parmaskinka och comte

Vem kan motstå en lagom bit pumpa i grönsaksdisken? En bakad muscat ger en liten trådig konsistens och en lite söt smak. Sött, salt, surt …

 

Rougets med stekt limeris

Rougets med stekt limeris

På franska rivieran äter man fisk och då gärna rouget eller dorade (seabream). Rouget är väldigt lätt i smaken och påminner mest om våra rödspettor …

 

Tarte aux pommes

Tarte aux pommes

I kylen i Frankrike låg det ett underbart paket med små äppleknyten. Det var bara det att när man väl läste hela meningen på förpackningen …

 

Räksallad med touch av Karibien och Frankrike

Räksallad med touch av Karibien och Frankrike

Lime, räkor och melon är en superb kombination! Att då lägga till lite grönmögelost att bryta av med gör smakupplevelsen ännu bättre. 3 mätta magar: 1 …