Monthly Archives: July 2010

Vetelängder

Vetelängder

Vetelängder som heter duga. Fyllda med socker och smör och mjuka så de smälter i munnen. Enligt bibeln Vår kokbok: 4 längder 15- 20 minuter/48 …

 

Pasta med färsk korv, brie och örtdressing

Pasta med färsk korv, brie och örtdressing

Underbart snygga är de! De stora pastasnäckorna. Lite tricky att få al dente, så provsmaka ofta! Som vanligt med pasta kör man allt man tycker …

 

Ugnsbakad potatis toppad med färsk timjan

Ugnsbakad potatis toppad med färsk timjan

En av mina filosofier är “släng något grönt på det så blir det godare!” och det blir det! Här har jag gjort ugnspotatis av sommarens …

 

Pizza med aubergine

Pizza med aubergine

Vår absoluta favoritpizza är en enkel pizza med aubergine, vitlök och örter. Genom att använda färdigt pizzapaket blir det en frasig pizza som påminner lite …

 

Pestobakade potatis

Pestobakade potatis

Klyftpotatis är alltid gott, vare sig man gör dem på bakpotatis, vinterpotatis eller nypotatis. En smakrik variant är att baka dem i pesto, som ger …

 

Crossover sallad

Crossover sallad

Ta en söt karibisk ananas och blanda med den salta grekiska halloumin. Självklart blir det en hit! Du har ju sötma och salt, och då …

 

Jordgubbs- och briebaguette

Jordgubbs- och briebaguette

Varje år runt midsommar äter vi den här favoriten. En perfekt kombination av sött, salt, torrt, saftigt och sommar. Dagens baguette gjordes med nyplockade, solvarma …