Monthly Archives: May 2010

Chokladmousse med rostade solroskärnor

Chokladmousse med rostade solroskärnor

En oehört enkel efterrätt. Ekströms är underbara att ta till när lusten och tiden inte räcker till att göra det från scratch. Eller bara tanken …

 

Böngratäng

Böngratäng

Den här böngratängen är inte så vacker men ack så god. Mjuk vitlöksmak med perfekta bönor och smältande ost, det kan inte bli bättre. Här …

 

Limemarinerade tomater på bruschetta

Limemarinerade tomater på bruschetta

Den här salladen är inspirerad av vår USAresa där vi hittade en karibisk restaurang. Eftersom det alltid vad mycket folk och relativ lång kötid för …

 

Tomat, lök och äpplesalsa

Tomat, lök och äpplesalsa

För en orientalisk känsla blandar jag i ett äpple tillsammans med lök och tomat. En brytning som gör en klassisk sallad lite mer spännande. För 4 …

 

Klassisk tomat och löksallad

Klassisk tomat och löksallad

Vem har inte gjort den klassiska salladen med tomat och lök. Den här salladen är fascinerande att något så enkelt kan vara så gott. Idag …

 

Quinoasallad med mozzarella

Quinoasallad med mozzarella

Quinoa är ett spännande alternativ att göra sallad på. Den här salladen har jag oftast samma ingredienser i men byter ut vad det är för …

 

Spansk omelett

Spansk omelett

Det här är en superb rätt att laga när man har ett par kokta potatisar över. Et voilà och du har en lunch. För omeletten: 3 potatisar, …

 

Grillad banan

Grillad banan

Grillad banan är nog en av de mest klassiska efterrätterna. Här är en enkel variant med en påse nötcreme som får smälta ner i den  …