Monthly Archives: December 2009

Chokladpudding med olivolja och flingsalt

Chokladpudding med olivolja och flingsalt

Det här är en otippad vinnare. Vem hade på allvar hällt på olja och salt på chokladpudding om inte Karlaby Kro. En kombination som man …

 

Parmalindade dadlar

Parmalindade dadlar

Det här är en variant på baconlindade dadlar som jag blev bjuden på när vi hade Baconfrossa. Söta dadlar inlindade i en salt skinka, kan …

 

Rotsellerimos

Rotsellerimos

Rotsellerimos är ett gott tillbehör speciellt till det röda köttet. Det ger en höstig och lyxig karaktär på vardagsmoset och tankarna förflyttar sig till restaurangmat. Gott …

 

Pannkakor med kaneläpple

Pannkakor med kaneläpple

Pannkakor är en rätt som kan varieras i det oändliga. En enkel med strösocker, en lyxig med glass och sylt, en mörk med chokladsås eller …

 

Flygande Stoff

Flygande Stoff

Flygande Stoff är en variant på den populära nostalgirätten Flygande Jakob. Spetsad med rökt chili och pistagenötter tar den Jakob in i 2000-talet. För 3 personer: Ugn: …

 

Moules créme

Moules créme

Musslor är något man lär sig äta. Första gången vrids ansiktet till en grimas, andra gången rynkar man näsan, så fortsätter man tills leendet sprider …

 

Choklad och hallontårta

Choklad och hallontårta

Thalias namngivning gick i vitt, silver och blått, så även täcket av tårtan som dolde den mörkbruna och hallonröda fyllning. Bara jag tänker på tårtan …

 

Sugarpaste

Sugarpaste

Sugarpaste används framförallt i USA istället för marsipan när man gör tårtor. Sugarpaste är smidig att arbeta med och är man bra på att modellera …

 

Vinröd paj med spännande pajskal

Vinröd paj med spännande pajskal

Den mest fantasifulla mat gör jag när jag absolut inte har något som passar ihop hemma. Ett annorlunda pajskal med sesamfrön och nigellafrön fyllt med …