Monthly Archives: November 2009

Tärningstekt potatis

Tärningstekt potatis

Små och gyllenbruna med krispig kant är kännetecknet för den här goda potatisen. Ett måste till pytt i pannan och som ett spännande tillbehör till …

 

Pressgurka

Pressgurka

Det här är en klassisker och ett gott vintrigt sätt att tillreda den annars så sommarskönjande gurkan. Till gurksalladen behövs: 1 gurka, hyvlad i skivor 2 msk ättika 2 …

 

Sill i snapsglas

Sill i snapsglas

Det här är bara så snyggt! Och sättet att servera sillen på höjer verkligen sill till en lyxig, ultramodern förrätt. En given förrätt när jag …

 

Vitchokladbrûlée med aronia

Vitchokladbrûlée med aronia

Det här receptet har jag lånat från min favoritbok “Country Sides Hotels – 41 kök med personlighet och omtanke” och den gjorde mig inte besviken. …

 

Baileysfyllda muffins

Baileysfyllda muffins

För oss som älskar Baileys är det här ett perfekt alternativ att njuta. Härliga chokladmuffins med krämig fyllning av mandelmassa smaksatt av Baileys. Originalet är …

 

Sötsura rönnbär

Sötsura rönnbär

Jag gillar kompotter. De är smakhöjare och frukten får en skön konsistens. Det här ett påfund av mina frysta rönnbär som ligger och väntar på …

 

Barnbakta kanelbullar

Barnbakta kanelbullar

Att baka med barn ska gå fort, så det är roligt för både barn och vuxen. Så oftast blir det bakpulverbakade verk. Men så fick …

 

Spökig tårta

Spökig tårta

En söt spökig tårta bjöds vi på vid en Halloweenfest hos våra kompisar Heidi och Peter. Mashmallowsansiktena stirrade på oss medan vi stoppade godsaken i …

 

Varm choklad med mjölkskum

Varm choklad med mjölkskum

Jag är otroligt glad i skummad mjölk och går omkring och inbillar mig att det smakar precis som grädde….eller nästan iallafall. En favorit en vintrig …

 

Fiskburgare

Fiskburgare

Det här behöver man inte vara en mästerkock för att klara av. Halvfabrikat när det är som bäst och snabbast. Passar bra en vardagkväll när …